Sıkça Sorulanlar
1- Yazılımınız açık kaynak kodlu hazır yazılım mıdır ?

Cevap : Hayır. Tamamen kendi özgün sistemimizdir.


2- Sistemlerinizi satın almadan önce deneyebilir miyiz? Demo sürümleriniz kısıtlı mı?

Cevap : Tabiki hiçbir kısıtlama olmadan deneyebilirsiniz, her bir talep için kişiye özel demo kurulumu yapmaktayız. Yazılımımıza ve hizmetimize sonuna kadar güveniyoruz, 15 gün ücretsiz size özel yapılan kurulum ile bütün özellikleri açık şekilde kullanabilir, satın alıp almamaya bu şekilde karar verebilirsiniz. Size özel kurulacak demo tüm şeffaflığıyla kısıtlama olmaksızın, site kurulumundan hiçbir farkı olmadan yapılmaktadır. Demo kurulumu subdomaine yapılır. Demo panel üzerinde veri girişlerinizi, işlemlerinizi tamamladığınızda satın almaya karar verirseniz demo siteniz olduğu gibi hiçbir veri kaybı yaşanmadan yayına alınabilmektedir.

- Demo kullanan müşterilerimizin kontrol panelinden açtıkları destek talepleri, mevcut müşterilerimizin açtığı taleplerle aynı işlem sırasına girer.
- Müşteri ile demo kullanan müşteri adayımız arasında hiçbir ayrım yoktur.
- Demoda size hem sistemin kullanışlılığının hem de satış sonrası alacağınız destek hizmetinin bir simülasyonunu sunuyoruz.



3- Satın aldıktan sonra eğitim veriyor musunuz?

Cevap : Tabiki, organizasyon yapımız ve kurulum/yayın süreci şöyle işler.

- Şirketimizde satış, iş geliştirme, tasarım ve destek birimleri bulunmaktadır.

- Satın alma işleminden sonra site kurulumu maksimum 4 ila 24 saat arasında yapılır. (Alan adı dns yönlendirmelerinin global duyuru süresi ile alakalıdır) ,

- Kurulum sonrası iş geliştirmeden arkadaşımız sizi arayarak 2 aşamalı randevu takvimi oluşturur. Sizin de müsait olduğunuz gün/saat bilgisayarınıza uzaktan bağlanarak ilk aşama eğitimi tamamlar ve bir sonraki aşama eğitim randevusu oluşturulur.

- İkinci aşama eğitim de aynı şekilde tamamlandıktan sonra süreci tasarım birimindeki arkadaşlara aktarır. Bu sürece kadar sitenizdeki genel olarak tüm ayarlamalar büyük oranda tamamlanmış olur.

- Tasarım biriminden arkadaşımız sizi arayarak, seçmiş olduğunuz temayı sizin öneri ve isteklerinizi dikkate alarak farklı dokunuşlarla hazır temanın dışına çıkarır. Anasayfa için hediye olarak slider bannerları, kategori bannerları hazırlar ve siteyi satışa hazır hale getirir.

- Sonrasında kontrol panelinizde sağ üst bölümde yer alan destek kısmından süresiz olarak takıldığınız tüm konular için talep oluşturabilirsiniz. Bu talepleriniz destek ekibimizdeki arkadaşlaramız tarafından işlem sırasına göre yanıtlanmaktadır.




4- Banka entegrasyonları ve aracı ödeme sistemleri entegrasyonları mevcut mudur?

Cevap : Evet. Tüm banka entegrasyonları ve aracı ödeme sistemi entegrasyonları aktif durumdadır. Başvurunuz ilgili kurum tarafından onaylandığında panelden ayarları yaparak 2 dakika içerisinde kullanmaya başlayabilirsiniz.

TurkPos (ParamPos) , EsnekPos, İyzico , iPara, PayTr , Moka ve bankaların kendi sanalposları


5- Sipariş olmadan müşterimden tahsilat alabilir miyim?

Cevap : Evet, paketiniz destekliyorsa siparişsiz tahsilat modülünü aktif ederek müşterinize göndereceğiniz ödeme linki ile tahsilat alabilirsiniz. Siparişsiz tahsilat için sadece banka modülleri kullanılabilmektedir.


6- Cimri ve Akakçe karşılaştırma sitelerine uygun xml çıktısı alabiliyor muyuz?

Cevap : Evet, paketiniz destekliyorsa Cimri ve Akakçe karşılaştırma sistemlerine uygun formatta xml çıktısı alabilirsiniz.



7- Pazar alanları ile api entegrasyonu mevcut mudur?

Cevap : Evet, paketiniz destekliyorsa Trendyol, N11, Gittigidiyor , Hepsiburada sistemleri ile Softtr sistemi tam entegre çalışmaktadır. Sitenize eklediğiniz ürünleri Trendyol, n11, gittigidiyor, Hepsiburada mağazalarınızda kolaylıka ve otomatik olarak yayınlayabilir, siparişleri tek panelden yönetibilirsiniz.



8- Paket ücretini bir kez mi ödüyoruz ? Her yıl ödememiz gereken sabit ücret var mı?

Cevap : Kurulum ücreti ilk yıldır. Sonraki yıllar için yıllık yenileme/hizmet uzatma ücreti 750 TL'dir. Ssl sertifikası , haftalık yedekleme, barındırma ve teknik destek hizmetlerini kapsar. 1 yılın sonunda yenileme/hizmet uzatma ücreti 15 gün kala , 7 gün kala, son gün ve 1 gün geçtikten sonra toplam 4 SMS ve 4 email ile bilgi gönderilir. Bilgilendirmelere rağmen yenileme yapmayan müşterinın artık çalışmaya devam etmeyeceği göz önünde bulundurularak 1 hafta içerisinde sistem tamamen silinir. Müşteri site yayındayken istediği zaman excel formatında üyeleri, siparişleri, ürünleri çıktı olarak gün gün indirebilir.



9- Css Kodlaması biliyorum, tasarıma kendim müdahele edebilir miyim?

Cevap : Evet, kontrol panelinizde yer alan css yönetimi modülü ile css dosyalarında dilediğiniz gibi değişiklik yapabilirsiniz.

10- Stoklu Çalışmıyorum. Farklı tedarikçilerden xml ile ürün çekmek istiyorum bu mümkün müdür?

Cevap : Evet, paketiniz destekliyorsa farklı tedarikçilerden otomatik ürün çekimi yapabilirsiniz. Her xml linki bir hakka denk gelir. Örneğin bir tedarikçinin çok fazla ürünü olduğu için xml leri 3 parça linke bölüyorsa, bu sizin 3 xml hakkınızı tüketir.

- Her bir xml linkinde maksimum 10 bin ürün çekilir,
- Bir site maksimum 10 adet xml alabilir.


11- Faturamı nasıl teslim alırım?

Cevap : Faturanız kurulumun hemen ardından e-fatura olarak otomatik oluşturulur e-posta adresinize pdf olarak iletilir. e-Posta ulaşmaz ise softtr.com/shop sayfasından üye girişi yaparak, hesabım -> siparişlerim sekmesinden tüm siparişlerinize ait faturaları dilediğiniz zaman indirebilirsiniz.

12- Fatura ölçülerim standart A4 değil, elimdekileri iade edip sistemin formatına göre yeniden mi bastırmam gerekiyor?

Cevap : Hayır, mevcut faturanızın boyutları, tekli veya 3 lü ya da 4 lü olması hiç farketmez. Fatura tasarım yönetimi ile kendi faturanıza uygun şablon oluşturarak faturanızı kolayaca sistem üzerinden kesebilirsiniz.

13- Fatura için özellikle edinmem gereken bir yazıcı türü var mı? Kendi yazıcıma göre uyarlayabilir miyim?

Cevap : Hayır, noktalı veya dijital farketmez, her yazıcıya göre şablon oluşturabilirsiniz.

14- E-Faturaya geçmek istiyorum, her hangi bir e-fatura sistemi ile entegrasyon var mı?

Cevap : Evet, softtr iş ortakları ile kolayca e-faturaya geçebilir tek tuşla e-fatura keserek müşterinize otomatik e-posta gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

15- 100 Bin Ürünüm var sistem kaldırır mı?

Cevap : Evet performans konusunda herhangi bir sorun yaşamadan ürünlerinizi yükleyebilirsiniz.

16- Sms Entegrasyonu Mevcutmu? Sipariş güncelleme bilgilerini müşterilerime sms olarak otomatik iletebilir miyim?

Cevap : Evet, en yaygın kullanılan popüler sms modülleri sistemimize entegre durumdadır. Başvurunuz ilgili kurum tarafından onaylandığında panelden ayarları yaparak 2 dakika içerisinde kullanmaya başlayabilirsiniz.

NetGsm , Verimor, Vatan Sms, Öztek Sms, Şahin Haberleşme, Kumcell, Mutlucell

17- Sms gönderim cümlelerini ben belirleyebilir miyim?

Cevap : Evet, entegrasyon merkezi -> Sms Entegrasyonları -> Sms Şablonları menüsünden 'Sipariş alındı' , 'Hazırlanıyor' , 'Siparişiniz Hazır' , 'Kargoya Verildi', 'Teslim Edildi' , 'İptal Edildi' mesajlarını dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

18- Kargo firmaları ile entegrasyon var mı?

Cevap : Evet, paketiniz destekliyorsa Aras , Yurtiçi, Mng ve Sürat kargo ile api entegrasyonu mevcuttur. Anlaşmalı kargo firmanızın size vereceği api bilgilerini panelinizden ayarlayarak 2 dakika içerisinde kullanmaya başlayabilirsiniz.

19- Kargo firmaları ile sizin özel anlaşmalı fiyatınız varmı?

Cevap : Hayır, kargo firmaları ile fiyat anlaşmasını her firma kendisi yapması gerekmektedir. Biz entegrasyon işlemini sağlıyoruz.

20- Kargo entegrasyonu yaptığım zaman siparişlere takip kodunu yine manuelmi girmem gerekiyor?

Cevap : Hayır, kargo entegrasyonu yaptığınızda otomatik takip linki oluşur ve siparişi güncellediğinizde müşterinize mail olarak gider. Eğer sms entegrasyonu kullanıyorsanız takip linki sms olarak da iletilir. (Sms olarak iletilmesi panelinizden sizin tercihinize bağlıdır, seçip yaparak gidip gitmemesini belirleyebilirsiniz)

Bunun dışında, müşteri dilediği zaman sitenize üye girişi yaparak hesabım -> siparişlerim sekmesinden ilgili siparişinin kargo takip linkine tıklayarak da kargo takibini yapabilir.

Ek olarak, sitenizin üst veya alt menüsüne görünür biçimde takip sayfasının linkini verebilir, üye girişi yapmadanda sipariş numarası ile sipariş takibi yapmasını sağlayabilirsiniz.


21- Sistemi kendi sunucumuza, hostingimize kurabilir miyiz?

Cevap : Hayır, sistem yıllık kiralama usulü sunulmaktadır. Dış sunucu veya hostinge kurulmamaktadır, ftp vb.. araçlarla kaynak kodlarına erişim yoktur.

22- Bayilik çalışması var mı? Ajans olarak müşterilerimize satabilir miyiz?

Cevap : Hayır, şuan için bayilik çalışması bulunmamaktadır.

23- Sitenin altındaki softtr lisans yazısını kaldırabilir miyiz?

Cevap : Hayır, softtr lisans yazısı kaldırılmamaktadır.


Softtr Demo Talebi